9. 3. 2021

Matky / Mothers

Súbor Matky som prvý krát vystavovala v roku 2010. Súčasťou fotiek bol aj krátky popis : "Rola matky priniesla do mojho života veľké, nepredvídateľné zmeny a zdieľanie a konfrontácia mojich pocitov s pocitmi kamarátok, ktoré tiež boli matkami, mi veľmi pomáhalo.

Myslím, že všetky spoločenské stereotypy týkajúce sa materstva, pozitívne aj negatívne, sú pascou aj pre matky samotné. Je to diktát o tom, ako by sa správna matka mala a nemala chovať. Deti prinielsi do mojho života veľké zmeny a ich stopa vo mne navždy ostane."

Časť fotografovaných boli moje priateľky zo Slovenska, časť pre mňa najskor takmer neznáme ženy z Přerova, ktoré som si vyhliadla na ihrisku, v Michalove, počas prechádzok okolo Bečvy.

Bolo to aj obdobie sžívania sa s Přerovom, prvé blízke kontakty s ľuďmi v novej krajine, v novom meste. Jednotlivé matky som fotila v ich domácom prostredí, čo bolo spojené s častými návštevami, rozhovormi, počiatkami nových priateľstiev.

S mnohými v Přerove som sa zoznámila cez deti a veľa ľudí dlho nepoznalo moje meno. Bola som proste Borisova a Dominikova mama.


Alicka, Sofia





Alicka, Samko





Sonam 






Vítek






Arník, Ondra












Šimon, Vincko






Filip, Hanička, Jirka






Markétka, Terezka






Oliver, Samuel






Nina, Hanka






Terezka, Ninka





Barunka






Klárka, Gábinek






Maťo, Adam






Jolanka, Bětuška






Dávid

















2 komentáre: